Care sunt marile avantaje ale ledurilor auto?

Care sunt marile avantaje ale ledurilor auto?

0 Shares
0
0
0

Sistemul de iluminare al unui autovehicul este alcatuit din dispozitive de iluminare si semnalizare montate sau integrate pe partea din fata, spate, pe partile laterale si in unele cazuri, partea superioara a unui vehicul cu motor.

Sistemul de iluminare al unui autovehicul este deosebit de important dat fiind faptul ca lumineaza soseaua pentru sofer si creste vizibilitatea vehiculului, permitand altor soferi si pietoni sa vada prezenta, pozitia, dimensiunea, directia de deplasare a vehiculului si intentiile soferului cu privire la directia si viteza de deplasare. Vehiculele de urgenta transporta de obicei echipamente de iluminat distinctive pentru avertizarea soferilor si indicarea prioritatii circulatiei in trafic.

Care sunt marile avantaje ale ledurilor auto?

Culoarea luminii emise

Culoarea luminii emise de luminile vehiculului este in mare masura standardizata prin conventie de lunga durata. A fost codat pentru prima data in Conventia de la Geneva din 1949 privind traficul rutier si ulterior specificata in Conventia din 1968 a Organizatiei Natiunilor Unite de la Viena privind traficul rutier.

Cu unele exceptii regionale, lampile orientate spre spate trebuie sa emita lumina rosie, lampile orientate spre lateral si toate semnalele de intoarcere trebuie sa emita lumina chihlimbara, in timp ce lampile orientate spre fata trebuie sa emita lumina alba sau galbena selectiva. Nu sunt permise alte culori, cu exceptia vehiculelor de urgenta.

Tehnologia LED

In ciuda faptului ca exista legi cu privire la conducere, deoarece exista mai multe persoane pe drumuri in aceste zile, conducerea nu a fost mai sigura. Cu toate acestea, exista o mai buna constientizare a soferului si o tehnologie inovatoare, care a contribuit foarte mult la conducerea mai putin periculoasa.

De exemplu, luminile auto au fost un factor urias in imbunatatirea sigurantei rutiere. Nu numai ca luminile ajuta oamenii sa conduca in siguranta noaptea, ci fac si masina dvs. vizibila pentru alti soferi.

Primele vehicule au folosit lampi cu kerosen si ulei, care nu au fost cu adevarat eficiente. Dar, datorita descoperirii becurilor electrice, toate luminile auto sunt acum alimentate electric. Un tip de lumini care sunt deosebit de populare in zilele noastre sunt luminile cu LED-uri pentru automobile.

Deoarece luminile de la Gotek LED auto folosesc mai putina energie, produc mai putina caldura, ofera o iluminare mai buna si costuri de intretinere mai mici pe termen lung, majoritatea producatorilor de automobile au implementat tehnologia LED pentru vehiculele lor.

Eficienta energetica

Luminile pe care le puteti alege de la Gotek LED auto sunt incredibil de eficiente din punct de vedere energetic – cu aproximativ 85% mai eficiente decat omologii lor incandescenti.

Motivul este ca nu folosesc multa energie termica pentru a incepe procesul de emitere a luminii, spre deosebire de luminile incandescente, care risipesc multa caldura. Becurile LED standard folosesc aproximativ 65 kW ore de energie electrica intr-un an, in timp ce becurile incandescente utilizeaza pana la 525 kW ore.

Iluminare mai luminoasa

Luminile cu LED-uri de la Gotek LED auto stralucesc mult mai bine decat alte tipuri de becuri, la costuri mai mici de electricitate. Becurile incandescente sunt de obicei evaluate la 14 lm / W, in timp ce LED-urile sunt evaluate la 57 lm / W. Cu toate acestea, luminile LED nu ofera doar mai multa lumina, ci o fac intr-o maniera mai eficienta.

Pur si simplu, sunt directionate, ceea ce inseamna ca iesirea luminii poate fi orientata spre o directie specifica. Alte lumini isi pierd foarte mult potentialul, deoarece sunt multirectionale. Mai mult, luminile LED sunt mai sensibile si activeaza mult mai rapid decat alte tipuri, ceea ce le face ideale ca lampi de frana.

Durabilitate si cost redus

Este adevarat ca luminile LED au un cost mai mare decat alte tipuri de lumini. Cu toate acestea, exista mai multi factori de care trebuie sa tineti cont atunci cand analizam pretul: utilizeaza mai putina energie electrica, pun mai putina incordare in bateria masinii dvs. si au o longevitate incredibil de mare.

Luminile LED de calitate pot dura pana la 30 000 de ore, ceea ce depaseste durata de viata a vehiculului mediu. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu folosesc filamente, ci utilizeaza diode. Diodele sunt incorporate intr-o carcasa de plastic care poate rezista la vibratii, temperaturi extreme si soc.

Usor de instalat

Nu trebuie sa conduci intr- un garaj si sa platesti mecanicului sa instalezi aceste faruri. Cu cateva instructiuni cu privire la modul de instalare a farurilor LED, puteti face acest lucru pe cont propriu. Nu va va lua mai mult de patruzeci de minute pentru a le instala. Acest lucru va va ajuta sa economisiti timp si bani.

Sistem impermeabil

Sunt 100% impermeabile. Farurile LED nu permit nici macar o picatura de apa sa ajunga la becurile lor interne. Sunt echipate cu cele mai noi materiale tehnologice impermeabile. Prin urmare, acestea nu sunt sub amenintarea de a rugini piesele metalice.

Tinand cont asadar de toate beneficiile sistemelor de iluminat cu LED, este cat se poate de firesc ca soferii sa isi indrepte atentia spre Gotek LED auto pentru a alege LED-uri compatibile pentru masinile lor.

0 Shares
You May Also Like