Care sunt cele mai renumite tipuri de vin?

Care sunt cele mai renumite tipuri de vin?

0 Shares
0
0
0

Vinul este cunoscut in toata lumea ca si fiind o bautura alcoolica, si este un produs care are o larga circulatie, si este realizat datorita fermentarii partiale sau complete a strugurilor proaspati, sau a mustului de struguri proaspati.

Despre vin se stie ca este o bautura placuta, care impresioneaza datorita aspectului sau, datorita culorii, datorita aromei si datorita gustului sau, iar un amanunt important referitor la vinuri, este acela ca ele au o valoare alimentara si fiziologica incontestabila.

Daca este consumat in anumite conditii, dar si in cantitati recomandate, vinul este ideal datorita faptului ca poate sa fie folosit pe post de aliment.Care sunt cele mai renumite tipuri de vin?

Ei bine, daca stam sa discutam despre tipurile de vinuri, trebuie mentionat faptul ca acestea sunt diferite, astfel ca putem sa gasim un vin natural, care este realizat exclusiv prin fermentarea strugurilor sau a mustului de struguri.

Se poate gasi vin de consum curent, care este sec, si care se poate comercializa la diferite podgorii sau crame. Un alt tip de vin, este vinul demise, care cotine intre 11 si 40 grame pe litru.

Se mai gaseste si vin de consum curent, vin de calitate superioara, vin demise, vin dulce, vin aromatizat sau vin spumos, iar fiecare consumator isi alege vinul in functie de preferinte.

Cei care prefera vinurile, pot alege sa consume vinuri romanesti, sau pot sa consume vin de import, iar printre vinurile de import cele mai renumite, trebuie sa precizam faptul ca se numara vinurile italiene.

Dintre consumatorii care prefera vinurile italiene, unii au ocazia sa le simta gustul si aroma chiar in Italia, in timp ce acei consumatori care nu pot ajunge in tara respectiva, pot cauta cele mai bune produse Italia, pe site-uri precum camarafermecata.ro, si cu siguranta vor putea sa gaseasca vinuri italiene foarte bune.

Ca de Bosco – Cuvee Annamaria Clementi 2003, este unul dintre cele mai renumite vinuri italiene, iar cei care isi doresc neaparat un astfel de vin, si-l pot comanda pentru a-l consuma si in Romania. Acesta este un vin din nordul Italiei, si de catre foarte multi italieni este comparat cu Dom Perignon.

Acest tip de vin, ar fi ideal sa se consume alaturi de paste carbonara, sau de ce nu, alaturi de jambon.

Villa Raiano Fiano di Avellino este iarasi un vin Italian foarte bun, renumit in toata peninsula, datorita strugurilor Fiano, care sunt renumiti pentru aroma lor intensa, si care se cultiva in sudul tarii, in regiunea Campania,

Acest tip de vin este ideal sa se consume alaturi de un risotto de ciuperci.

Venica Ronco delle Cime este un alt vin Italian foarte bun, si care se aseamana foarte mult cu un sauvignon blanc. Acest tip de vin ar fi ideal sa se consume alaturi de fructe de mare.

Piperopan Soave Classico La Rocca, este iarasi un vin Italian de succes, realizat la vinaria La Rocca, si este inspirat din cetatea medievala situate in orasul Soave,

Toti strugurii realizati la prepararea a cestui vin sunt din soiul Garganega, si sunt culesti toamna foarte tarziu, pe la finalul lunii Octombrie.

Asadar, acestea ar fi cele mai renumite vinuri italiene, si care au preturi foarte atractive, ele putand fi cumparate chiar si in Romania.

0 Shares
You May Also Like