Cele mai importante beneficii ale tevilor din PVC

Care sunt cele mai importante beneficii ale tevilor din PVC

0 Shares
0
0
0

Pentru diferite aplicatii, instalatorii recomanda utilizarea unor tevi si fitinguri pvc, care ofera un numar mare de beneficii. In urmatoarele randuri ale acestui articol vom vedea care sunt cele mai importante beneficii ale tevilor din PVC.

Rezistenta la coroziune

Escaladarea deteriorarii conductelor de apa datorata coroziuniiin tevile vechi de fier ameninta capacitatea de a furniza apa potabila sigura si este o problema complicata si costisitoare in multe regiuni ale lumii, inclusiv in Romania.

Tevile din PVC sunt invulnerabile la coroziunea externa subterana, precum si la coroziunea interioara a tevilor. Deci, in timp ce anumiti producatori de tevi continua sa exploreze “solutiile” la coroziune – deoarece materialele lor sunt afectate de acestea – PVC ramane incontestabil rezistent la acesta.

Cele mai importante beneficii ale tevilor din PVC

Coroziunea in tevile de tehnologie veche este, de asemenea, principalul motiv pentru care alimentarea cu apa in anumite regiuni poate fi problematica, insa utilizarea conductelor din PVC poate remedia problema. Conducta din PVC a fost dovedita a avea cea mai mica rata de rupere a conductei in comparatie cu conductele din fonta, fonta ductila, beton, otel si azbociment.

Rezistenta chimica

Tevile din PVC prezinta o rezistenta excelenta la o gama larga de reactivi chimici si substante chimice dezinfectante. Cu risc scazut de a consuma materiale prin teava, tevile din PVC sunt foarte potrivite pentru majoritatea proiectelor de infrastructura de apa, deoarece pot transmite cei mai puternici acizi, alcalii si solutii apoase (cu exceptia celor puternic oxidante), hidrocarburi alifatice, fluoruri, saramura, uleiuri minerale, grasimi si alcooli.

Reducerea defectiunilor si a blocajelor in conductele de apa uzata

O preocupare majora in cadrul oricarui sistem de conducte este blocarea tevilor, o problema costisitoare si complicata, care poate provoca daune neprevazute si ore de reparatii. Apa care curge printr-o conducta creeaza mai multe oportunitati pentru blocari si defectiuni potentiale intr-un sistem cu multe conexiuni.

Captuseala extrem de neteda a tevii din PVC – in comparatie cu o conducta din cupru, lut sau beton – reduce rezistenta la curgerea apei si asigura ca apa atinge destinatia dorita cu o presiune corespunzatoare.

Tubul din PVC permite curgerea libera a apei si maximizarea presiunii apei. Cresterea fluxului de tevi din PVC previne, de asemenea, acumularea in sistemele de canalizare si ape uzate.

Timp mai rapid de instalare

Rezultatele unui test de teren recent au demonstrat ca instalarea tevilor din PVC a fost cu peste 30% mai rapida (3 ore si 19 minute fata de 5 ore si 12 minute) fata de conducta de beton de aceeasi dimensiune. O economie de timp de 1 ora si 53 de minute pe un canal de instalare a tevilor din PVC cu doua santuri de camera de 90 metri lungime, adancime de 2 metri cu un diametru de 300 mm.

Nivelarea neteda permite debite mari pentru transferul de apa

Conducte din PVC ar trebui sa fie luate in considerare pentru proiectele de conducte de alimentare cu apa, deoarece ele depasesc performantele materialelor alternative si eficienta costurilor. Deschiderea lor neteda permite debite mari, reducand potentialul de blocare si defectiuni. Tuburile din PVC au o experienta dovedita excelenta pe termen lung si ofera o durata de viata prelungita, fara probleme.

Durata lunga de viata

Durata lunga de viata a tuburilor din PVC prezinta o performanta dovedita de peste 50 de ani, in timp ce studiile de peste mari arata ca durata de viata a tevilor din PVC este de peste 100 de ani.

O constatare majora a longevitatii tevilor din PVC consta in faptul ca utilitatile de apa pot reduce pauzele principale de apa, operatiunile si costurile de intretinere prin includerea in programele lor de inlocuire a conductelor din PVC anti-coroziune. Cercetarile anterioare au aratat ca coroziunea tubulaturii de fier este o problema majora pentru sistemele de apa, iar tevile metalice mai noi se confrunta cu esecuri mai rapid decat cele mai vechi datorita peretilor lor mai subtiri.

Conductele din PVC cu costuri scazute

Costurile scazute ale acestora ofera economii semnificative pentru proiecte, cu atat mai mult cand se iau in considerare instalarea, ratele scazute de rupere si costurile ciclului de viata. Longevitatea tevilor din PVC inseamna de asemenea, ca tevile functioneaza mai eficient, reducand intretinerea si lucrarile in curs de desfasurare la teava, facand-o mai accesibila in timp.

Aceste costuri reduse ale materialelor sunt combinate cu costuri reduse de instalare datorita cresterii productivitatii, greutatii reduse a produsului si costurilor de transport mai ieftine.

0 Shares
You May Also Like