Care este diferenta dintre asigurarea de raspundere civila si alte tipuri de asigurari?

0 Shares
0
0
0

Care este diferenta dintre asigurarea de raspundere civila si alte tipuri de asigurari?
Asigurarea rca auto reprezinta unul dintre cele mai importante tipuri de asigurare pentru autovehicule. Indiferent cati ani de experienta am avea in ceea ce priveste sofatul, asigurarea rca auto este obligatorie.

Vom vorbi in cele ce urmeaza despre diferentele dintre asigurarea de raspundere civila si alte tipuri de asigurari.

Asigurarea de raspundere civila difera de alte tipuri de asigurari deoarece ofera compensatii altcuiva decat persoanei care achizitioneaza polita de asigurare.

Intr-un fel, aceasta protejeaza proprietarul politei impotriva pierderii proprilor bani. De exemplu, daca o persoana are un accident de masina, asigurarea permite soferului sa-si protejeze bunurile, in cele mai multe cazuri, iar celelalte parti vatamate vor avea mai intai acces la suma de raspundere pentru care conducatorul auto este asigurat. Cateva astfel de exemple sunt asigurarea de raspundere pentru soferi si intreprinderi sau asigurarea pentru malpraxis.

[adsenseyu1]

Alte tipuri de asigurare auto precum cea de coliziune sau cea multilaterala permit persoanei asigurate sa depuna o cerere pentru a acoperi pagubele suferite de automobilul acesteia. In cazul in care soferul este ranit in accidentul de masina, asigurarea de coliziune trebuie sa acopere costurile ingrijirilor medicale in majoritatea cazurilor, chiar daca persoana in cauza a produs accidentul. Mai mult, daca masina acestuia este avariata intr-un alt mod decat in urma unei coliziuni, asigurarea multilaterala va plati pentru reparatii.

In Statele Unite, foarte multe state solicita conducatorilor auto sa plateasca o suma bine stabilita pentru asigurarea de raspundere civila pentru ca aceasta sa poata acoperi daunele pe care acestia le pot cauza altor persoane, masinii proprii sau proprietatii lor.

In general, oamenii care platesc pentru o masina luata pe credit trebuie sa plateasca atat pentru asigurarea de coliziune cat si pentru cea multilaterala astfel incat banca care a oferit imprumutul sa poata fi protejata in cazul in care debitorul distruge masina.

Foarte multi dintre cei care detin masini personale platesc pentru cele trei tipuri de asigurari (asigurarea de raspundere civila, asigurarea de coliziune si asigurarea multilaterala) pentru a-si proteja automobilele impotriva pierderilor si accidentelor.

Asigurarea de raspundere civila este achizitionata in functie de anumite standarde, pretul acesteia crescand direct proportional cu cresterea gradului de acoperire. Aceasta nu va putea proteja detinatorul politei in mod complet impotriva posibilelor procese.

[adsenseyu1]

Unele tipuri de asigurare, precum cea care poate fi achizitionata de sefii de corporatii, pot proteja detinatorul impotriva proceselor. Atunci cand un conducator auto, un membru al unei corporatii sau un cadru medical profesionist actioneaza in mod ilegal, asigurarea nu poate acoperi toate daunele produse.

Spre exemplu, doctorul care cauzeaza un prejudiciu unui pacient din cauza faptului ca se afla in stare de ebrietate in timpul serviciului este foarte probabil sa fie dat in judecata pentru mai mult decat poate acoperi asigurarea de malpraxis a acestuia.

In toate aceste cazuri, asigurarea de raspundere civila are doua scopuri. Aceasta protejeaza contul bancar al titularului si acopera plata pentru stricaciunile produse altora. Antecedentele in privinta accidentelor, cazurilor de malpraxis etc., pot creste considerabil pretul unei astfel de asigurari.

Pentru mai multe detalii legate de asigurarea rca auto accesati Rcaautoieftin.ro.

0 Shares
You May Also Like