Cand ai nevoie de piese auto in Iasi - defecte comune ale masinii

Cand ai nevoie de piese auto in Iasi – defecte comune ale masinii

0 Shares
0
0
0

Cand ai o masina, e imposibil sa nu apara la un moment dat o problema, dar poti sa reduci posibilitatea aparitiei problemelor la minimum, asta daca ai grija sa respecti niste lucruri. E bine intai sa stii ce probleme pot aparea cel mai frecvent, astfel incat sa le poti preveni.

Daca insa ai deja o defectiune la masina, indiferent ca e vorba de Audi, Wolkswagen, Ford sau orice alta marca de masina, si ai nevoie de un magaziin de piese auto in Iasi sau in orice alt oras, apeleaza la un magazin de piese auto online cum este egarajul.ro.Cand ai nevoie de piese auto in Iasi - defecte comune ale masinii

Probleme cu bateria

Una dintre problemele comune ale bateriei de masina este corodarea terminalelor, care duce in final la slabirea conexiunilor la baterie si chiar defectarea bateriei in timp. Pentru a preveni asta poti sa cureti din cand in cand terminalele.

Defectarea bujiilor

Bujiile sunt responsabile de partea de aprindere, insa ele trebuie schimbate dupa un timp, dupa un anumit numar de kilometri parcursi cu masina. Aceste piese auto sunt de fapt consumabile, de aceea ele trebuie schimbate periodic.

Masina iti va da anumite semne ca bujiile trebuie schimbate, cum ar fi cresterea consumului de combustibil, sunetul diferit al motorului sau motorul poate chiar sa se opreasca.

Uzarea ambreiajului

Uzarea ambreiajului este o alta problema comuna, mai ales pentru cei care circula mult cu masina in orase. Opririle si pornirile repetate sunt cauzele principale ale uzarii acestei piese auto.

Pentru a preveni aparitia frecventa a acestei probleme, trebuie neaparat apasat ambreiajul complet, la schimbarea treptelor de viteza. Cel mai comun simptom este ceea ce se numeste patinarea de ambreiaj, manifestata prin accelerarea lenta si aparitia unui miros specific. Cablurile de la ambreiaj se pot uza si ele.

Probleme cu alternatorul

De regula, alternatorul are probleme atunci cand nu mai incarca bateria corespunzator, cand lumina de la faruri este slaba, sau cand apar alte simptome. Aceste probleme pot fi semnalate cu o lumina de avertizare din bord. Anumite zgomote specifice pot sa iti dea de inteles ca alternatorul este problema.

Exista si multe alte probleme ce pot aparea frecvent in functionarea autoturismelor, iar daca le intampini este bine sa apelezi la un service. Gasesti piese auto pentru orice marca de masina in magazinul online eGarajul.

0 Shares
You May Also Like