Beneficiile danturii flexibile

0 Shares
0
0
0

Există nenumărate beneficii diferite care pot veni odată cu purtarea protezelor dentare flexibile; în principal, protezele dentare flexibile pot fi o opțiune mai confortabilă decât protezele obișnuite, adaptându-se mai bine la forma gingiilor și a dinților fiecărui pacient. De asemenea, aceste tipuri de proteze dentare nu vor necesita, de obicei, agrafe pentru a le ține pe loc, făcându-le și mai confortabile de purtat și grozave pentru cei cu nereguli ale formei gurii.

Beneficiile cheie care vin odată cu purtarea protezelor dentare flexibile

Pot arăta mai naturale – Materialul folosit pentru proteza dentara din silicon este transparent, permițând culoarea naturală a gingiei să se vadă. Acest lucru poate face ca aceste proteze să arate mai naturale decât alternativele colorate.

Mai rapid de realizat și de montat – Protezele dentare flexibile sunt mai ușor de realizat, ceea ce înseamnă că nu va trebui să așteptați atât de mult ca proteza să fie gata, așa cum poate fi cazul altor tipuri de proteze. Astfel, acestea vor fi gata să fie montate mai devreme decât orice echivalent obișnuit al protezelor dentare.

Mai puțin probabil să se rupă – Protezele flexibile cu baze moi sunt mult mai puțin probabil să se rupă în comparație cu alte tipuri de proteze mai rigide și mai fragile. Aceasta înseamnă că odată ce ați achiziționat și montat proteza dentară flexibilă necesară de care aveți nevoie, este mai puțin probabil să aveți nevoie să comandați altele noi pentru o perioadă lungă de timp.

Cu aceste proteze specializate, studiile au descoperit, de asemenea, că pacienților le este mai ușor să mestece, comparativ cu purtarea unor alternative tradiționale mai dure. Flexibilitatea protezelor înseamnă că acestea se pot potrivi unei varietăţi de oameni diferite, inclusiv persoane care pot fi alergice la anumite materiale, precum și cei cu nereguli ale formei gurii.

Există dezavantaje ale protezelor dentare flexibile?

Deși protezele dentare flexibile pot oferi o multitudine de beneficii diferite, acestea pot avea și câteva dezavantaje. Unul dintre dezavantajele majore este că pot fi mai predispuse la acumularea de placă și bacterii, în lipsa unei rutine de curățare amănunțită, regulată și adecvată.

De asemenea, deși protezele dentare flexibile sunt mai puțin probabil să se rupă în comparație cu protezele obișnuite, odată rupte, acestea se pot dovedi a fi nereparabile și, prin urmare, ar trebui să achiziționați una nouă. În practică, aceasta înseamnă că achiziționarea de proteze flexibile pe termen scurt poate fi mai costisitoare decât protezele obișnuite, chiar dacă „se plătesc singure” pe termen mediu și mai lung.

Prin urmare, este important să aveți mare grijă de proteza dvs. flexibilă, prevenind acumularea de bacterii și menținând-o în stare bună cât mai mult timp posibil, așa cum ați face cu propriii dinți.

Cum să curățați protezele dentare flexibile

Rutina obișnuită de curățare a protezelor dentare flexibile include înmuierea lor într-o soluție de curățare a protezelor dentare și perierea lor pentru a scăpa de orice murdărie sau acumulare. Odată ce a fost făcut acest lucru, proteza dentară trebuie clătită pentru a îndepărta orice murdărie sau reziduuri din soluția de curățare. Stomatologul dvs. ar trebui să vă sfătuiască întotdeauna cum să aveți grijă de proteza dvs. dentară.

0 Shares
You May Also Like