Avantajele si dezavantajele canapelelor din piele

Avantajele si dezavantajele canapelelor din piele

0 Shares
0
0
0

Canapeaua este cea mai importanta piesa de mobilier dintr-un living, iar din acest motiv, in cazul in care intentionati sa cumparati o canapea, trebuie sa tineti cont de cateva detalii importante, astfel incat sa faceti cea mai buna alegere.

  1. Dimensiunile

Mai intai de toate, trebuie sa masurati spatiul liber din incapere. Apoi, odata ce cunoasteti deja spatiul liber pe care il aveti la dispozitie, puteti stabili care sunt dimensiunile potrivite ale canapelei.

Daca nu exista obiete de mobilier in incapere, cautati mai intai de toate canapele si coltare din piele colectia Platinum Divani e Sofa, alegeti o canapea care va place, iar apoi, in functie de modelul ales, puteti sa va indreptati atentia spre alte obiecte de mobilier pe care sa le aveti in incapere.

Avantajele si dezavantajele canapelelor din piele

  1. Sezutul canapelei

Dupa ce stiti care sunt dimensiunile potrivite pentru dvs., cu siguranta trebuie sa acordati o mare importanta sezutului canapelei. Este important ca sezutul sa fie confortabil; nici prea moale, dar nici rigid. Din acest motiv, ar fi ideal sa verificati canapeaua inainte de a o cumpara.

Daca insa cumparati o canapea online, testati canapeaua de indata ce va este livrata, iar daca sezutul nu este tocmai confortabil, returnati canapeaua (daca este posibil).

  1. Pernele canapelei

Acestea se afla pe spatarul canapelei, si de cele mai multe ori sunt detasabile. Cu cat spuma din perne este mai densa, cu atat pernele vor fi mai gele, astfel ca aceasta va rezista mai mult. Pernele mai grele ale canapelei asadar, inseamna o calitate superioara.

  1. Care este materialul potrivit

Fara doar si poate, materialul canapelei are o foarte mare importanta. O optiune mai ieftina este reprezentata de canapelele din piele, care nu inseamna insa neaparat ca sunt de o calitate slaba.

Daca insa doriti o canapea care sa fie de cea mai buna calitate, cu siguranta este indicat sa optati pentru o canapea din piele, dat fiind faptul ca aceste canapele dispun de nenumarate avantaje. Vom prezenta pe scurt cateva dintre avantajele canapelelor din piele in urmatoarele randuri.

Canapele din piele pot dura o perioada extrem de lunga, cu de pana la 4 ori mai mult decat o canapea din piele falsa de acelasi design, insa ele sunt cel putin cu pana la de 4 ori mai rezistente si in comparatie cu canapelele din alte tesaturi precum in sau chiar bumbac.

Nu sunt la fel de pretentioase in ceea ce priveste procesul de intretinere, dupa cum s-ar presupune initial. Canapele din tesatura tapitate au nevoie de o spalare din cand in cand pentru a le pastra proaspete. Trebuie sa decuplati capacele pernei si sa le aruncati in masina de spalat.

In ceea ce priveste canapelele din piele, totul este mult mai simplu, astfel ca, curatarea canapelei este si mai rapida, deoarece folositi o solutie blanda de sapun si apa pentru a sterge canapeaua si folositi crema de piele hidratanta la fiecare cateva luni pentru a pastra pielea la cea mai buna calitate.

Cu acest tip de atentie, canapeaua dvs. din piele ar putea dura toata viata. Majoritatea canapelelor din piele nu au perne de canapea detasabile.

Pielea este un material natural, gros si rezistent. Orice zgarieturi aparute pe o canapea din piele (cauzate de animale de companie sau de alta natura) pot fi ascunse cu niste lacuri de piele, iar pielea nu va fi afectata.

Canapeaua din piele nu absoarbe mirosurile la fel cum face o canapea din tesatura. Din acest motiv, daca aveti animale de companie, este ideal sa optati pentru o astfel de canapea. Parul de pisica sau parul catelusilor de companie, va fi usor de sters, pentru ca nu se agata de material. Tot ce trebuie sa faceti este sa periati usor canapeaua.

In cazul in care varsati ceva pe canapea, tot ce trebuie sa faceti este sa stergeti suprafata respectiva. Pe o canapea din tesatura, poate fi necesar sa va frecati pentru a preveni colorarea si apoi sa folositi o solutie speciala pentru curatare.

Dupa cum se poate vedea, o canapea din piele este foarte atractiva, are o multime de avantaje, isa are si unele dezavantaje, iar cel financiar este cel mai important. Chiar daca durata de viata a unei asemenea canapele este cu pana la de 4 ori mai mare decat a unei canapele cu tesatura din alt material, exista oameni care evita aceste canapele datorita pretului.

Canapeaua din piele are asadar numeroase beneficii, insa are si marele dezavantaj de a fi mai scumpa decat o canapea cu o tesatura dintr-un material oarecare. Daca alegeti sau nu una din frumoasele si elegantele canapele si coltare din piele colectia Platinum Divani e Sofa, depinde doar de dvs.; insa cu siguranta nu veti regreta alegerea facuta. In plus, puteti opta pentru canapele din piele de diferite cuori, astfel incat sa se potriveasca perfect cu celelalte obiee de mobilier pe care doriti sa le cumparati.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like