Audi TT Ultra ‘’Quattro’’ – un nume ce impune respect

Audi TT Ultra ‘’Quattro’’ – un nume ce impune respect Pana sa ajung sa va vorbesc despre unul dintre cele mai noi concepte propuse de  constructorul german Audi , vreau sa va prezint navigatii-dedicate.ro , un site specializat in multimedia auto .

Pune la dispozitia clientilor sisteme de navigatie PassatAudi A1 navigation si nu numai , Dvd Auto , Dvd Dedicat , sisteme Gps multimedia si tv tunere auto pentru o gama variata de autoturisme . Pentru mai multe informatii va invit sa accesati  www.navigatii-dedicate.ro .

Audi TT Ultra Quattro – un concept special creat pentru Worthersee Festival 2013 , o manifestatie de profil la care participa , in fiecare an , fanii marcilor produse de grupul german Volkswagen .

Pentru editia anului 2013 , Audi a pregatit modelul TT Ultra Quattro , cel mai rapid TT de serie de generatia a doua . Un autoturism extrem de rapid , mai rapid decat deja celebrul TT RS de serie , in conditiile in care RS-ul are in plus un piston , 30 CP si 500 cmc suplimentar la cilindri  .

Performantele lui TT Ultra Quattro sunt rezultatul unui motor modificat si a unui mix perfect de materiale ultrausoare din care este fabricata caroseria . Acest mix este format din :

  •     Fibra de carbon ranforsata cu polimeri ( CFRP ) ce se regaseste in partea posterioara a caroseriei , acoperis , tunelul central si stalpii B .
  •     Fibra de sticla ranforsata cu plastic ( FRP )
  •     Magneziu – din care sunt confectionate anumite elemente din podea cat si ranforsarile plafonului .

Gratie utilizarii acestor material  s-a obtinut o reducere a masei la gol cu peste 100 kg , ajungandu-se la 1.111 kg . Cu alte cuvinte , corpul caroseriei este un concept hybrid a carui greutate este de doar 206 kg iar partile detasabile cantaresc  98 kg .

Pana si bateria a fost schimbata cu una de tip litiu-ion , amplasata sub scaunul soferului , pentru a mai reduce din greutate .

La capitolul motorizare , constructorul ne propune un 2.0 TFSI dublu-turbo in patru cilindri capabil sa dezvolte 315 CP si un cuplu motor de maxim 400 Nm , adica intre 1.900 si 5.000 rpm . Un nou concept al sistemului de motorizare cu o greutate mai mica cu 25 kg , si asta gratie unei proiectari minutioase a reperelor si componentelor .

Desi este echipat cu aceeasi cilindri ca si noua versiune  TTS ( 272 CP si 350 Nm ) sau deja celebrul S3 ( 300 CP si 380 Nm ) , TT Ultra Quattro Concept este capabil sa execute un demaraj de 4.2 secunde , un rezultat mai bun cu 1 sec  respectiv 0.7 sec  fata de modelele amintite mai sus  .

Este mai rapid si decat TT RS Coupe , cu 0.3 sec , si asta gratie unui raport putere/greutate imbatabil , 279 CP/tona , in conditiile in care RS Coupe este echipat cu un motor in cinci pistoane si 2.500 cmc capabil sa dezvolte 340 CP si 420 Nm .

Singurul model care depaseste performantele acestui sport-car este TT RS Plus , care atinge 100 km/h  in doar 4.1 secunde . TT Ultra Quattro nu poate face fata  motorului  de 360 CP cu 465 Nm si  transmisiei automate cu dublu ambreaj in sapte trepte de tip S-Tronic cu care este echipat modelul TT RS Plus .

La capitolul design , Audi TT Ultra Quattro Concept versiunea 2013 ne prezinta un eleron fix si o aripa aerodinamica extrem de puternica care retine la sol autoturismul chiar si la viteze de 290 km/h .


Alte stiri actuale :

1. Subaru la Salonul Auto de la Frankfurt 2013
2. Schimbare de ierarhie în topul constructorilor auto mondiali: americanii, din nou lideri
3. Ford Fiesta 1.0 EcoBoost este “Maşina Anului 2013 pentru Femei”
4. Audi lucrează la un monovolum bazat pe A3, rival pentru viitorul BMW Seria 1 GT
5. Studiu emoţional şi spectaculos: Audi R10 Concept 2013
6. JD Power: Porsche, Audi şi BMW sunt cele mai dorite mărci în SUA

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.