Audi A4 Allroad – ‘’ Women’s World Family Car of the Year 2013’’

Audi A4 allroad quattro/StandaufnahmeMasinile au devenit indispensabile in zilele noastre . In decurs de un secol numarul acestora a ajuns de la cateva sute de mii la peste 1 miliard de unitati in intreaga lume .

In utimul deceniu al secolului XIX , ca urmare a necesitatii dezvoltarii vitezei de deplasare si a imbunatatirii confortului pe parcursul calatoriei , au aparut primele anvelope . In zilele noastre tehnologiile de productie , componenta ,structura si forma anvelopelor au evoluat incredibil de mult .

Anvelomag.ro , unul dintre cei mai important dealeri de anvelope din tara noastra , pune la dispozitia conducatorilor auto o gama variata de anvelope de vara , de iarna sau all seasons la un pret imbatabil . Pentru mai multe informatii si pentru noile oferte la anvelope Bacau va invit sa accesati www.anvelomag.com .

‘’ Women’s World Car of the Year ‘’ este o competitie anuala , jurizata exclusiv de catre femei , care stabileste cele mai bune autoturisme ale anului la urmatoarele categorii :

  •     ‘’ Family Car of the Year ‘’
  •     ‘’ Sports Car of the Year ‘’
  •     ‘’ Economy Car of the Year’’
  •     ‘’ Luxury Car of the Year’’
  •    ‘’ SUV of the Year ‘’
  •    Masina cu cel mai bun punctaj dintre castigatoarele categoriilor de mai sus este desemnata ‘’Car of the Year ‘’.

Audi A4 Allroad a fost desemnata marea castigatoare la sectiunea ‘’ Family Car of the Year 2013’’ , in detrimentul unor modele precum Volkswagen Golf ( castigatoarea titlului de ‘’ World Car of the Year 2013 ‘’ )  sau BMV Seria 3 .

Constructorul din Inglstadt propune publicului feminin un design atragator si totodata practic , dar si un grad inalt de incredere si siguranta gratie unui motor cu o capacitate asemanatoare cu a unui crossover si a tractiunii integrale de tip Quattro .

Un break mai cool decat deja celebrul Q5 , dar la un pret asemanator , Audi A4 Allroad o masina perfecta , asadar … de ce sa te  mai gandesti la alternative ?

Garda de sol este ridicata  cu 37 mm , ceea ce face ca Allroad sa fie cel mai ‘’plutitor’’ model din gama A4 chiar si in cazul in care este selectat modul ‘’dynamic’’ din setarea suspensiei adaptive . Nu trebuie sa va faceti griji nici daca treceti de la ‘’dynamic’’ la ‘’confort’’ , masina nu o sa sa transforme intr-o barca .

Pe langa toate acestea , scaunele sunt extrem de confortabile iar spatiul interior este mai mult decat perfect , si asta fara sa mai vorbim despre vizibilitate , excelenta din orice unghi ai privi .

La capitolul performante constructorul ne pune la dispozitie trei sisteme de motorizare foarte eficiente  si care , evident , respecta normele de poluare Euro 5 .

Avem posibilitatea de a alege intre un  TFSI de 2.0 litri , in patru cilindri si 350 Nm , un TDI 2.0 in doua trepte de putere cu 143 sau 170 CP si un diesel V6 de 3.0 litri cu 240 CP si 500 Nm . Acestea pot fi cuplate fie la o cutie manuala in 6 viteze fie la o S-tronic in 7 trepte .

Este de mentionat faptul ca versiunea echipata cu motorul TFSI 2.0 si cutia de viteze S-tronic se dovedeste a fi cu 4.000 de Euro mai ieftina decat versiunea TDI 3.0 , asta in conditiile in care performantele sunt asemanatoare , si anume :

  •     Atinge 100 km/h in doar 6.9 secunde , in timp ce V6 TDI obtine 6.6 secunde .
  •     Viteza maxima este de 230 km/h , pe cand versiunea diesel ajunge la 236 km/h .
  •     La capitolul emisii de dioxid de carbon , valorile sunt identice , si anume 189 g/km .

O masina de calitate , cu dotari de top , care poate face fata unor situatii extreme in care  multe SUV-uri se chinuie , suficient de economica , o calitate foarte importanta din punct de vedere ecologic .

Valoarea cheltuielilor de functionare este mai mult decat rezonabila iar pretul de achizitie porneste de la 40.000 Euro . Taxele sunt acceptabile daca se opteaza pentru motorizarile de 2.0 litri , singura problema ar putea fi reprezentata de intretinere , oarecum costisitoare .

Alte stiri actuale :

1. Audi A8 Facelift: Limuzina primeşte noi modificări în lupta cu S Class
2. Finele lui 2014 aduce noul Audi Q7, iar din 2016 soseşte Audi Q8
3. Mercedes face saltul care o apropie de liderii BMW şi Audi. Vezi ce vânzări au!
4. Cand va lansa Nissan primele masini complet autonome
5. Analiză piaţa auto second-hand: Berlinele germane în topul preferinţelor românilor
6. Renault restilizează discret vârful de gamă Latitude
7. Industria auto nu reuşeşte să iasă din criza de supraproducţie

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.