Aparatul de aer conditionat si starea de sanatate

Aparatul de aer conditionat si starea de sanatateIn general schimbarile pe care le aduceti in interiorul locuintei trebuie sa va permita o locuire mai buna, imbunatatita, decat pana la momentul producerii acestora.

Prin urmare si atunci cand ati decis instalarea unui sistem de aer conditionat Sharp aceasta trebuie sa-si indeplineasca rolul de racire, dezumidificare, ventilare sau incalzire a camerei in care a fost instalat, fara sa conduca la deteriorarea starii de sanatate a celor care stau in preajma sa.

Prin esenta folosirii sale, aparatul de aer conditionat determina producerea unui curent de aer, de regula rece, pentru ca in mod deosebit folosirea sa este agreata si mai mult decat necesara pe durata anotimpului calduros. Multi dintre dumneavoastra se feresc pe buna dreptate de a sta in camere in care functioneaza un aparat de aer conditionat din princina sensibilitatii pe care o aveti la curentul de aer rece care se resimte intr-o incapere climatizata.

Este un aspect care v-a determinat in consecinta sa nu instalati pana in acest moment un sistem de climatizare in aparatamentul sau biroul in care lucrati, suportand astfel rigorile unei veri caniculare si umiditatea excesiva care de cele mai multe ori o insoteste. Cu toate acestea exista metode si mai ales modalitati de utilizare a unui aparat de aer conditionat care ar trebui cunoscute si mai ales utilizate de catre toti beneficiarii acestor sisteme de climatizare pentru ca in mare parte ele conduc la o reducere a eventualelor simptome de raceala sau stari de disconfort care pot aparea la trecerea bursca de la un mediu climatizat spre al mediu excesiv de cald, sau invers.

Puterea unui aparat de aer conditionat este in mod evident reglabila in sensul stabilirii unei temperaturi precise pana la care unitatea sa interna va furniza aer rece in incapere. Pentru inceput este foarte util sa setati temperatura cu cel mult 3 grade mai putin decat cea care este inregistrata in momentul punerii in functiune a aparatului de aer conditionat. Spre exemplu daca in camera se inregistreaza 30 de grade, o valoare suficient de ridicata pentru a crea un disconfort semnifictiv, atunci veti seta temperatura pe care aparatul trebuie sa o realizeze la 27 de grade.

Nu este necesar sa folositi functiile turbo, decat daca nu stati in acea camera pana la atingerea temperaturii dorite. Veti observa ca diferenta de 3 grade din exemplu prezentat o veti resimiti foarte bine in mediul camerei si veti considera ca este suficient pentru dumneavoastra. In fapt, odata cu scaderea temperaturii este eliminata si o buna parte din umiditatea acumulata, pentru ca de cele mai multe ori umiditatea excesiva este cea responsabila cu starea de disconfort.

Prin urmare veti beneficia de o imbunatatire a confortului fara a aduce in camera temperaturi foarte scazute si in acelasi timp sistemul respirator nu va fi suprasolicitat sa faca fata unor curenti de aer rece pentru o perioada lunga de timp, pentru ca cele 3 grade diferenta se vor realiza in scurta vreme, dupa care sistemul de aer conditionat va intra in starea de asteptare pana la urmatoarea repornire automanta.

Sfatul general valabil pe care va recomandam sa-l urmati este sa folositi progresiv scaderea de temperatura in camerele unde aveti montat un aparat de aer conditionat, lucru care se va resimti in mod evident in adaptarea mai usoara a organismului si mentinerea in conditii optime a starii de sanatate chiar si atunci cand folositi aparatul stand mai multe ore pe zi in preajma sa.

Veti observa ca in scurta vreme va veti obisnui cu diferente mici de temperatura intre temperatura reala, fara climatizare, si cea realizata cu ajutorul aparatului de aer conditionat 12000 BTU.

Cu aceasta ocazie aveti si un motiv in plus de a face economie la consumul de energie electrica pentru ca este evident ca sistemul de climatizare va functiona pentru perioade mai scurte de timp, iar starea de sanatate nu va fi cu nimic afectata.


Alte stiri actuale :

1. Şterge praful înainte de a porni aerul condiţionat!
2. Câte autobuze RATB au aer condiţionat
3. Temperatură bună fără aer condiţionat
4. Cum să îţi protejezi sănătatea de aerul condiţionat
5. Când trebuie verificată instalaţia de aer condiţionat! Vara ai nevoie de răcoare şi de curăţenie în autoturism

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.