Anvelope auto pentru orice vreme

0 Shares
0
0
0

p in magazinele din tara noastra sunt unele destul de mari, lucru din cauza caruia majoritatea soferilor aleg sa le achizitioneze la mana a doua. Problema este ca atunci cand cumperi anvelope auto la mana a doua nu poti sa fii sigur de calitatea acestora.

Spun acest lucru deoarece, chiar daca aspectul anvelopelor la prima vedere poate sa fie unul placut, in acestea pot exista unele fisuri care nu se pot observa cu ochiul liber si care in timp pot pune unele probleme.

Dupa cum stim cu totii, in tara noastra este obligatoriu ca odata cu inceperea sezonului rece, mai exact atunci cand temperaturile de afara scad sub o anumita limita, ca masinile sa fie dotate cu anvelope de iarna.

Aceasta lege a fost promulgata in scopul reducerii numarului de accidente, iar in tara noastra stim cu totii ca in anotimpul rece sunt destul de multe accidente, majoritatea dintre acestea datorandu- se imposibilitatii de a frana sau chiar derapajelor.

Pentru cei care nu stiu sa diferentieze anvelopele de iarna de celelalte tipuri de anvelope, acestia trebuie sa stie ca pe anvelopele de iarna se pot observa literele M si S. Aceste litere M si S provin de la cuvintele din engleza ” mud” si ” snow”. In traducere romaneasca ” mud” si ” snow” inseamna ” noroi” si ” zapada”.

Doar stiind semnificatia acestor cuvinte ne putem da seama ca anvelopele de iarna dau performante maxime atunci cand sunt utilizate pentru echiparea masinilor care urmeaza sa circule pe drumuri noroioase sau acoperite de zapada.

Anvelopele de iarna de pe anvelope-astral.ro pot fi folosite cu succes chiar si atunci cand vara ne bate la usa. De fapt sunt foarte multi soferi care sunt de parere ca anvelopele de iarna au performante maxime si in timpul verii, insa ce nu stiu acestia este ca ele se deterioreaza destul de repede, pentru ca nu sunt facute pentru a rezista la temperaturi foarte ridicate.

Tocmai de aceea exista anvelope de vara, pentru ca acestea sunt realizate special pentru a rezista la temperaturi ridicate si la circularea masinilor pe drumurile incinse din timpul anotimpului cald. Acestea au in compozitia lor un strat mai gros de cauciuc, care are scopul de a le ajuta sa nu se deterioreze intr-un timp foarte scurt. Cat despre folosirea anvelopelor de vara in timpul iernii, trebuie stiut ca performantele acestora sunt inexistente.

In timpul iernii, anvelopele de vara pot ridica foarte mari probleme circularii unei masini, deoarece acestea nu prezinta niciun fel de performanta atunci cand sunt puse fata in fara cu carosabilul noroios, inghetat sau acoperit de zapada. In concluzie putem spune ca atunci cand dorim ca circularea masinii noastre sa se faca in conditii optime, este necesar sa respectam dotarea acesteia cu anvelope in functie de anotimp sau de starea carosabilului.

0 Shares
You May Also Like