5 activitati care trebuie facute saptamanal pentru propria bunastare

5 activitati care trebuie facute saptamanal pentru propria bunastare

0 Shares
0
0
0

O minima disciplina in programul personal va aduce satisfactia ca viata merge in directia dorita, ca se intampla lucruri bune si ca apar rezultatele asteptate.

O planificare macar saptamanala ar fi de mare folos pentru a bifa ce v-ati propus sau ce aveti de rezolvat, insa cateva aspecte ale vietii ar trebui sa fie notate de oricine in agenda:

Dedicati timp sanatatii sau ingrijirii personale, chiar si pentru infrumusetare din cand in cand!5 activitati care trebuie facute saptamanal pentru propria bunastare

Un aspect ingrijit si mai ales atentia pentru sanatate dezvaluie celor din jur ca va merge bine, dar o astfel de rutina va va da o stare de bine. Chiar daca nu ajungeti saptamanal la vreun specialist, va puteti ingriji si acasa, mai ales in ceea ce priveste aspectele cosmetice.

Pentru o femeie sunt esentiale cateva aspecte pentru a nu arata neingrijita. Chiar daca evitati machiajul, macar cateva retusuri sunt necesare cand iesiti in oras sau o aranjare minima a parului.

Insa daca unghiile unei femei sunt neingrijite sau vara iese neepilata in zone vizibile, impresiile pe care le face pot devia de la aspect neingrijit la unul dezgustator. Dar cateva minute acordate unghiilor pot rezolva problema si acasa, iar un incalzitor cu parafina va face ca epilarea sa fie un proces de care femeia sa nu se fereasca.

Ingrijirea spatiului personal

Oricat de putin timp are o persoana foarte ocupata, ordinea din jur da o stare de bine. Chiar daca faceti pe fuga curatenie in fiecare zi, macar o data pe saptamana ar trebui facuta o ordine mai ampla in casa sau in masina, iar daca aveti gradina, timpul petrecut pentru a o ingriji va poate asigura si relaxare.

Veti vedea ca ordinea si curatenie par ca lumineaza spatiile din jur, iar mintea judeca mai limpede.

Minte sanatoasa in corp sanatos

Sanatatea, fizica si psihica, depinde si de legatura omului cu natura sau, cel putin, de miscare cat mai multa si de iesiri in locuri placute.

Fuga cotidiana dupa rezolvarea problemelor nu este un sport si, chiar daca implica miscare, nu face bine. Dar o plimbare de o ora poate face mult bine corpului, iar o iesire in natura ar putea incanta ochii si va bucura sufletul oricui, culoarea verde incarcand energetic organismul.

Bunastarea sufletului inseamna a impartasi bune si rele cu cei dragi

Singuratatea este de folos pentru perioade scurte, insa omul este o fiinta sociala, are nevoie sa comunice cu cei din jur.

Nu lasati sa treaca prea mult timp intre intalnirile cu cei dragi din familie sau cu prieteni. Impartasirea noutatilor cu ei sau a problemelor va poate aduce solutii sau, ajutand daca au ceilalti probleme, veti gasi o stare de bine.

Timp acordat pasiunilor

Lumea de azi nu mai are timp pentru pasiuni, multi alearga dupa bani si uita sa faca ce le place. Sunt cativa mai cutezatori care reusesc sa traiasca muncind pentru pasiunea lor, dar putini.

Cei indemanatici ar fi pacat sa nu mestereasca din cand in cand in atelier si sa creeze sau sa repare lucruri pentru casa, iar cei creativi pot lasa munca si obligatiile macar o data pe saptamana pentru a se lasa purtati de muza.

0 Shares
You May Also Like