Cand aveti nevoie de un avocat malpraxis medical?

Cand aveti nevoie de un avocat malpraxis medical?

Problemele de natura medicala apar atunci cand un spital, un medic sau un alt profesionist din domeniul sanatatii, printr-un act neglijent sau omisiune, provoaca o vatamare a unui pacient. Neglijenta ar putea fi rezultatul erorilor de diagnosticare, tratament, ingrijire medicala sau managementul sanatatii.

Pentru a fi considerata malpraxis medical in conditiile legii, cererea trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:

Incalcarea standardului de ingrijire

Legea recunoaste ca exista anumite standarde medicale care sunt recunoscute de profesie ca fiind un tratament medical acceptabil de catre profesionistii din domeniul sanatatii rezonabil prudent in circumstante similare sau similare.

Continue reading »

Ce este Osteoartrita?

Ce este Osteoartrita?

Uneori numita boala degenerativa articulara sau artrita degenerativa, osteoartrita (OA) este cea mai frecventa afectiune cronica a articulatiilor, afectand sute de milioane de oameni din intreaga lume. OA poate afecta orice articulatie, dar apare cel mai adesea la genunchi, solduri, partea inferioara a spatelui si gatului, articulatii mici ale degetelor si bazele degetului mare si degetul mare.

In articulatiile normale, un material ferm, numit cartilaj acopera capatul fiecarui os. Cartilajul ofera o suprafata neteda, glisanta pentru miscare articulara si actioneaza ca o perna intre oase. In OA, cartilajul se descompune, provocand durere, umflare si probleme de miscare a articulatiei. Pe masura ce OA se agraveaza in timp, oasele se pot descompune si pot dezvolta cresteri numite pintenii.

Bucatile de os sau cartilaj se pot taia si pluti in jurul articulatiei. In organism, se produce un proces inflamator si se dezvolta citokine (proteine) si enzime care afecteaza in continuare cartilajul. In stadiile finale ale OA, cartilajul se uzeaza si se freaca osoase impotriva oaselor ceea ce duce la deteriorarea articulatiilor si la mai multa durere. Continue reading »

Ce este electrostimularea musculara?

Ce este electrostimularea musculara?

Electrostimularea musculara (EMS) este o tehnologie care a inceput sa de dezvolte foarte mult undeva pe la inceputul anilor 1970, atunci cand a fost utilizata in mod special pentru astronautii care aveau nevoie de o punere rapida in forma a musculaturii dupa ce se intorceau din calatoriile pe care le efectuau in spatiu.

De atunci si pana in prezent, s-au facut o multime de studii cercetari si experimente, iaraceasta tehnologie a avansat foarte – foarte mult, ajungand in zilele noastre sa ofere rezultate cu adevarat incredibile incredibile.

Continue reading »

Modelarea buzelor

Modelarea buzelor

Se spune ca in zilele noastre buzele simbolizeaza perfectiunea femeii moderne, asa ca acestea trebuie sa aiba un aspect cat mai natural si cat mai sanatos.

Deasemenea, buzele trebuie sa aiba un aspect placut care sa fie in armonie cu toate trasaturile, si imbunatatesc remarcabil aspectul fizic.

Ei bine, femeile care nu sunt multumite de modul in care arata buzele lor, pot oricand opta pentru o interventie de modelare buze, iar in cele ce urmeaza vom dezbate acest aspect.

Continue reading »

Tratamentul apei in statiile de epurare

Tratamentul apei in statiile de epurare
Tratamentul apei la scara industriala reprezinta procesul prin care apa normala ne-filtrata, este transformata intr-o apa acceptabila pentru consumatori, fie ca aceasta este folosita de catre cei casnici (pentru baut) fie ca este folosita de industrie sau medicina.

Tratamentul apei in acest caz, este diferit de purificatoarele de apa portabile, folosite de cei care fac camping sau alte persoane (turisti) aflati in zone salbatice, fara o sursa de apa potabila la indemana.

Tratamentul in sine, trebuie sa distruga contaminantii din apa sau sa le reduca foarte mult concentratia, in asa fel incat aceasta sa poata fi folosita si retrimisa in mediul inconjurator in conditii de siguranta si fara a fi infestata. Continue reading »

Echipamente pentru reducerea parului nedorit

Echipamente pentru reducerea parului nedorit
Echipamentele de calitate pentru reducerea parului nedorit de pe anumite suprafete ale corpului, sunt obligatorii pentru orice clinica de estetica medicala care se respecta. Un echipament foarte eficient si care inglobeaza mai multe tehnologii estetice, este si combina cosmetica.

Necesitatea echiparii sau dotarii clinicilor cu astfel de echipamente este data in mare masura de cererea pentru astfel de tratamente, care pur si simplu a explodat in ultimii ani. Continue reading »

Obtine acum un zambet stralucitor

Obtine acum un zambet stralucitor
Un zambet stralucitor obtinut cu benzi de albire a dintilor este tot ceea ce iti poti dori atunci cand ai o dantura sanatoasa si puternica. Dintii tai pot fi mai albi in timp scurt daca stii la ce tratamente poti apela in astfel de situatii.

Ai posibilitatea de a alege atat tratamente de albire care se folosesc acasa, cat si aceea de a recurge la un tratament de albire care se executa la cabinetul dentar in conditii de siguranta, de catre un specialist care cunoaste foarte bine astfel de proceduri urmate in cazul albirii dentare.

La cabinetul dentar ai siguranta ca nu vor exista efecte secundare grave date de urmarea unui astfel de tratament de albire a dintilor. Repetarea unor sedinte de albire este si ea necesara si te ajuta sa obtii nuanta dorita de alb a dintilor tai. Continue reading »

Implantul dentar poate fi cea mai buna alegere pentru dantura dumneavoastra!

Implantul dentar poate fi cea mai buna alegere pentru dantura dumneavoastra!
Vizita la medic nu ne bucura niciodata, fie ca este vorba despre un control de rutina, fie despre un consult stomatologic. Este suficient sa pasim pragul unei clinici stomatologice, pentru a ne cuprinde teama, chiar daca nu avem motive sa ne temem.

Atunci cand avem unul sau mai multi dinti lipsa, este recomandat sa urmam o terapie implantara, mai ales daca suntem sanatosi si nu ne confrumtam cu anumite probleme de sanatate, precum sunt afectiunile cardiace, diabetul zaharat sau deficientele imunitare.

Urmarea unei terapii implantare nu inseamna ca vom suferi o durere cumplita, ci dimpotriva. Datorita anesteziei, nu vom simti durere, iar daca durerea va fi resimtita dupa realizarea interventiei stomatologice, putem sa administram analgezice usoare, care ne vor ajuta sa combatem durerea, pentru a elimina orice neplacere. Continue reading »