Cum sa prevenim presiunea oculara printr-o alimentatie sanatoasa

Cum sa prevenim presiunea oculara printr-o alimentatie sanatoasa

De obicei, cand se vorbeste despre o alimentatie sanatoasa, oamenii se gandesc strict la imbunatatirea activitatii organelor interne si au tendinta de a uita de ochi, un organ atat de important! Rareori ne intrebam ce efect are alimentatia asupra ochilor, sau cum am putea sa amelioram problemele oculare adoptand o alimentatie adecvata pentru a reduce presiunea oculara si a evita aparitia glauconului, una dintre cele mai frecvente probleme ale ochilor.

Ce este glaucomul?

Glaucomul este o afectiune care implica deteriorarea nervului optic. Ea poate duce la pierderea graduala a vederii si chiar la orbire. Statisticile arata ca glaucomul este a doua cauza de orbire la nivel mondial.

Continue reading »

Implantul dentar poate fi cea mai buna alegere pentru dantura dumneavoastra!

Implantul dentar poate fi cea mai buna alegere pentru dantura dumneavoastra!
Vizita la medic nu ne bucura niciodata, fie ca este vorba despre un control de rutina, fie despre un consult stomatologic. Este suficient sa pasim pragul unei clinici stomatologice, pentru a ne cuprinde teama, chiar daca nu avem motive sa ne temem.

Atunci cand avem unul sau mai multi dinti lipsa, este recomandat sa urmam o terapie implantara, mai ales daca suntem sanatosi si nu ne confrumtam cu anumite probleme de sanatate, precum sunt afectiunile cardiace, diabetul zaharat sau deficientele imunitare.

Urmarea unei terapii implantare nu inseamna ca vom suferi o durere cumplita, ci dimpotriva. Datorita anesteziei, nu vom simti durere, iar daca durerea va fi resimtita dupa realizarea interventiei stomatologice, putem sa administram analgezice usoare, care ne vor ajuta sa combatem durerea, pentru a elimina orice neplacere. Continue reading »