Cum se masoara rezistenta electrica?

Cum se masoara rezistenta electrica?
Electroglobal este una dintre cele mai bun firme distribuitoare de materiale electrice din tara. Aceasta ofera tot ceea ce este nevoie in domeniul electric, de la tablouri de distributie la tablouri industriale si aparataj de joasa tensiune.Cei interesati de achizitionarea de tablouri industriale sunt sfatuiti sa arunce o privire pe www.electroglobal.ro.

In cele ce urmeaza, vom incerca sa vedem cum se poate masura rezistenta electrica.

Rezistenta electrica este o forta sau un material care impiedica sau se opune fluxului liber de curent electric. Inca de la descoperirea ei de catre George Ohm in secolul al XIX-lea, aceasta este masurata in ohmi. Electricitatea este, in esenta, un flux de electroni. Continue reading »

Solutia optima-ups-uri pentru centrale termice

Solutia optima-ups-uri pentru centrale termiceAm auzit pentru prima data despre ups centrale termice la proprietarul vilei unde am fost cazat anul trecut cand am fost la munte. S-a intamplat sa ajung acolo, eu impreuna cu sotia mea. Dupa ce ne-am instalat, voiam sa ne facem cate un dus ca sa putem iesi prin statiune.

Toate bune si frumoase pana la acest gand.Apa era rece si nu-mi explicam de ce. Tarifele de cazare promiteau servicii de calitate. Suparat, m-am adresat proprietarului. Acesta a rezolvat problema. Seara cand m-am intors de la plimbare, am observat ca vila de alaturi nu avea curent electric. Radeam ironic cu sotia mea ca ne vom petrece noaptea la lumina lumanarii.

Suprins am fost cand am vazut ca dintre toate vilele de prin apropiere numai a noastra avea curent electric. Proprietarul vilei era la intrare; nu m-am putut abtine si l-am intrebat cum de avem curent. Raspunsul lui a fost unul simplu: “ups pentru centrale termice-CentraIeftine.ro”. Continue reading »