Cum se alege un brad artificial?

Cum se alege un brad artificial?

Unul dintre cele mai asteptate momente ale lunii Decembrie este impodobirea bradului de Craciun. Cu siguranta fiecare ne dorim sa impodobim cat mai repede bradul, pentru ca practic, fara bradul de Craciun sarbatorile nu au farmec.

Ei bine, se pot gasi brazi de Craciun naturali si brazi de Craciun artificiali, asa ca fiecare poate sa isi aleaga tipul de brad in functie de preferinte, insa din toate punctele de vedere, cea mai avantajoasa solutie este aceea de a achizitiona un brad de Craciun artificial.

Atunci cand doriti sa cumparati brazi Craciun artificiali, trebuie sa tineti cont de cateva detalii importante pentru a face cea mai buna alegere, asa ca in continuare vom dezbate putin acest subiect. Continue reading »

Cat de semnificativ este bradul de Craciun?

Cat de semnificativ este bradul de Craciun?

Bradul mereu verde a fost folosit pentru sarbatorile de iarna  de mii de ani. Paganii i-au folosit ramurile pentru a-si decora casele in timpul solstitiului de iarna, deoarece i-au facut sa se gandeasca la primavara care va veni. Romanii au folosit crengi de brad pentru a-si decora templele la festivalul Saturnalia. Crestinii il folosesc ca semn al vietii vesnice cu Dumnezeu.

Nimeni nu este intr-adevar sigur cand brazii au fost folositi pentru prima data ca pomi de Craciun. Probabil a inceput cu aproximativ 1000 de ani in urma in Europa de Nord. Multi copaci de Craciun, inainte, par sa fi fost atarnati cu capul in jos de tavan, fiind folosite lanturi ( acestia erau atarnati de candelabre). Continue reading »

Bradutul de Craciun. Istorie si traditii

Bradutul de Craciun. Istorie si traditii
In preajma apropierii sfintelor sarbatori de Craciun, in traditia populara, fiecare familie se bucura de un brad impodobit. De obicei este ales un conifer, care ramane verde pe toata perioada anului (pin, brad sau molid), acesta reprezentand, o data expus in casele noastre, un alt motiv asociat cu celebrarea Craciunului.

Obiceiul bradului impodobit de Craciun, isi afla originile in perioadele timpurii ale Germaniei moderne, in ziua de astazi fiind numit Weihnachtsbaum, Christbaum sau Tannenbaum cu origini inca si mai vechi, ce coboara pana in secolul 16 sau posibil chiar secolul 15, unde crestinii devotati au inceput sa-si decoreze casele cu brazi impodobiti, in preajma sarbatorii de Craciun. Continue reading »

Cum sa-mi curat casa in mod corect?

Cum sa-mi curat casa in mod corect?
Facem totul pentru a avea o locuinta minunata. Incercam sa alegem ceea ce ne place,  astfel incat sa ne incadram intr-un buget stabilit de noi la inceput. Unii alegem parchet masiv din lemn de stejar, altii din lemn de brad sau frasin.

Pentru un pret parchet masiv stejar corect, intra pe Kormos-parchet.ro. Aici vei gasi o serie de promotii pe care nu le poti refuza daca esti in cautarea unui parchet masiv din lemn de stejar. Nu spune nimeni ca nu vei mai gasi in alta parte un pret parchet masiv stejar la fel, insa aici e vorba si de calitate, nu doar de pret. Intra pe site si comanda acum parchetul de care ai nevoie.

Orice casa necesita curatenie pentru a arata bine. Multe gospodine fac tot felul de greseli atunci cand vor sa faca in casa curatenie. Iata cateva stafuri care te vor ajuta sa-ti cureti corect casa: Continue reading »