De ce sa alegi un brad artificial impodobit in acest an?

De ce sa alegi un brad artificial impodobit in acest an?
Ca si copii, multi dintre noi ne-am bucurat alaturi de familia noastra de magia Craciunului si de farmecul unui brad impodobit, in mijlocul casei. Fie ca era vorba de un brad adevarat sau de unul artificial, sentimentele erau aceleasi.

Obiceiul pomului de Craciun isi are originea in jurul anului 1500, cand crestinii lutherani din vestul Germaniei obisnuiau sa agate bomboane pe copaci, in 24 decembrie – pentru a celebra sarbatoarea religioasa Adam si Eva.

In spatele acestui gest statea dorinta de a imita pomul din gradina Eden – acesta a devenit la germani un brad impodobit cu mere. Mai apoi, acest stimbol a inceput sa fie folosit si in diverse piese de teatru, in perioada medievala. Continue reading »

Bradutul de Craciun. Istorie si traditii

Bradutul de Craciun. Istorie si traditii
In preajma apropierii sfintelor sarbatori de Craciun, in traditia populara, fiecare familie se bucura de un brad impodobit. De obicei este ales un conifer, care ramane verde pe toata perioada anului (pin, brad sau molid), acesta reprezentand, o data expus in casele noastre, un alt motiv asociat cu celebrarea Craciunului.

Obiceiul bradului impodobit de Craciun, isi afla originile in perioadele timpurii ale Germaniei moderne, in ziua de astazi fiind numit Weihnachtsbaum, Christbaum sau Tannenbaum cu origini inca si mai vechi, ce coboara pana in secolul 16 sau posibil chiar secolul 15, unde crestinii devotati au inceput sa-si decoreze casele cu brazi impodobiti, in preajma sarbatorii de Craciun. Continue reading »