Sfaturi pentru cautarea unui job de vara pentru studenti

Sfaturi pentru cautarea unui job de vara pentru studenti
Vacantele de vara sunt si oportunitati excelente de a lucra. Lucrand va puteti pune bani deoparte care sa va permita ca in timpul anului urmator sa lucrati doar part time sau chiar sa va concentrati doar pe studii. Piata muncii este o zona complicata si chiar daca economia pare ca da semne bune, sfaturile de mai jos va vor fi utile atunci cand veti vrea sa va gasiti un job.

In primul rand ar trebui sa va uitati pe anunturile din mediul online unde firmele pun oferte pentru diverse locuri de munca. Oferta online este vasta si veti gasi joburi din domenii variate, incepand de la IT si software si pana inclusiv la videochat. Continue reading »

Standardele de dimensiune ale usilor

Standardele de dimensiune ale usilor
Marimile standard ale usilor in Statele unite, cresc in etape de cate 2inch, aproximativ 5.8 cm. Variantele custom au o inaltime de 78 inchi (1981 mm) sau 80 de inchi (2032mm) si o latime de 18 inchi (472 mm) , 24 (610 mm) , 26 (660 mm), 28 (711 mm), 30 (762 mm) sau 36 (914 mm). Majoritatea usilor pentru pasajelor rezidentiale (camera spre camera)  sunt de 30×80 inchi (762 mm x 2032 mm).

Un exterior rezidential standard in Statele Unite are dimensiunea usii de 36 x 80 inchi, aproximativ 91 x 203 cm. Usile interioare pentru accesul scaunelor cu roti de exemplu, trebuie sa aiba o latime minima de 91 de cm. Continue reading »

De ce sa alegi un brad artificial impodobit in acest an?

De ce sa alegi un brad artificial impodobit in acest an?
Ca si copii, multi dintre noi ne-am bucurat alaturi de familia noastra de magia Craciunului si de farmecul unui brad impodobit, in mijlocul casei. Fie ca era vorba de un brad adevarat sau de unul artificial, sentimentele erau aceleasi.

Obiceiul pomului de Craciun isi are originea in jurul anului 1500, cand crestinii lutherani din vestul Germaniei obisnuiau sa agate bomboane pe copaci, in 24 decembrie – pentru a celebra sarbatoarea religioasa Adam si Eva.

In spatele acestui gest statea dorinta de a imita pomul din gradina Eden – acesta a devenit la germani un brad impodobit cu mere. Mai apoi, acest stimbol a inceput sa fie folosit si in diverse piese de teatru, in perioada medievala. Continue reading »