Anvelope auto pentru orice vreme

p in magazinele din tara noastra sunt unele destul de mari, lucru din cauza caruia majoritatea soferilor aleg sa le achizitioneze la mana a doua. Problema este ca atunci cand cumperi anvelope auto la mana a doua nu poti sa fii sigur de calitatea acestora.

Spun acest lucru deoarece, chiar daca aspectul anvelopelor la prima vedere poate sa fie unul placut, in acestea pot exista unele fisuri care nu se pot observa cu ochiul liber si care in timp pot pune unele probleme.

Dupa cum stim cu totii, in tara noastra este obligatoriu ca odata cu inceperea sezonului rece, mai exact atunci cand temperaturile de afara scad sub o anumita limita, ca masinile sa fie dotate cu anvelope de iarna.

Continue reading »

Cum iti alegi anvelopele?

Cum iti alegi anvelopele?

In momentul in care trebuie sa iti echipezi autoturismul, fie cu anvelope de iarna, fie cu anvelope de vara, cu siguranta primul pas pe care il ai de facut, este sa iti cumperi anvelopele corespunzatoare masinii tale, iar mai apoi sa te prezinti cu ele la vulcanizare, pentru a fi montate.

In cazul in care nu ai gasit anvelopele de care ai nevoie pentru masina ta, ai putea sa incepi sa cauti pe la magazinele online de specialitate, care comercializeaza anvelope, sau vei putea sa cauti chiar si pe la vulcanizari.

O multime de vulcanizari au pe stoc atat anvelope noi, cat si anvelope sh, si chiar si anvelope resapate, astfel ca ai posibilitatea ca in functie de preferinte si nu in ultimul rand, in functie de buget, sa iti alegi anvelopele pe care le consideri ideale pentru a te folosi de ele in sezonul care urmeaza. Continue reading »

Caracteristicile unei anvelope

Caracteristicile unei anvelope
Ca materie prima la realizarea anvelopelor sta arborele de cauciuc. Bineinteles ca acesta trece prin nenumarate procese pana la crearea anvelopei. La baza acestor procese mai stau si alte elemente chimice care joaca un rol deosebit de important in acestea.

Despre anvelope este bine de stiut ca acestea sunt de trei tipuri: anvelope de vara, anvelope de iarna si anvelope all-season. Acestea pot fi folosite in functie de anotimp si sunt realizate pentru a asigura autovehiculelor cele mai bune conditii in functie de drumul pentru care sunt folosite.

Despre anvelopele de vara este bine de stiut ca acestea au o grosime mai mare decat a celorlalte anvelope, deoarece sunt folosite in anotimpul cald cand drumurile sunt incinse de Soarele puternic, iar o grosime mai mare a cauciucului din care sunt realizate, nu numai ca poate duce la o mai buna functionare a acestora, dar le confera si o mai lunga durata de viata. Continue reading »