Ce legume se cultiva in Romania?

Ce legume se cultiva in Romania?

In Romania zilelor in care traiau strabunicii si stra-strabunicii nostrii, cu siguranta agricultura era ocupatia de baza a taranilor, care atunci cu siguranta nu aveau tractoare si utilaje pentru a-si lucra terenurile, asa ca se foloseau de animalele din gospodarie pentru a-si lucra terenurile.

Ei bine, in Romania anului 2018, se pare ca agricultura a ramas ocupatia de baza pentru cei care locuiesc in mediul rural, insa cu siguranta lucrurile s-au schimbat extrem de mult fata de acele vremuri din trecut.

In primul rand trebuie mentionat faptul ca oamenii care detin teren agricol nu isi mai lucreaza terenul cu ajutorul animalelor, ci isi lucreaza terenul agricol cu tractoarele si cu celelalte utilaje. Continue reading »

Pesta porcina in Romania

Pesta porcina in RomaniaChiar daca pare greu de crezut pentru unii, agricultura este unul dintre cele mai frumoase domenii. E placut sa culegi recolta din propria ta parcela de pamant, e placut sa scoti profit de pe urma agriculturii, e placut sa cresti de mici animalele si multe alte activitati pe care le-ar putea spune orice persoana care lucreaza intr-un astfel de domeniu.

Mai nou e si usor sa fii agricultor, datorita utilajelor moderne. Poti cumpara diverse masinarii care sa-ti lucreze pamantul, un aparat de muls vaci de la Proagricol sau diverse tipuri de unelte moderne.

Sa ai un aparat de muls vaci nu mai este o noutate printre agricultorii fermieri. Conform normelor europene, un astfel de aparat trebuie sa existe in fiecare ferma. Chiar daca la inceput fermierii nu erau multumiti cu astfel de reguli, folosind mulgatoarele au vazut cat de utile si igienice sunt. Poti cumpara aparate de muls vaci de pe Proagricol.ro. Mulsul va fi mai placut, mai igienic, iar efortul depus va fi mai mic. Continue reading »