Problemele aplicatiilor web

Problemele aplicatiilor web

0 Shares
0
0
0

Aplicatiile native pentru device-urile mobile, par cel putin ciudate, daca stai sa te gandesti la ele.

O aplicatie mobila medie are in jur de 20 mb (spatiu ocupat in memorie), are nevoie de o conexiune permanenta la internet pentru a fi folosita la capacitate maxima si isi face foarte multe update-uri pe parcursul vietii. Daca iti doresti aplicatii desktop si web la cerere, acceseaza FluxSoft.ro.Problemele aplicatiilor web

Unele dintre aceste aplicatii mobile au si o versiune web, ce contine majoritatea facilitatilor, la aproximativ 1/20 din marimea initiala (pentru device-urile mobile). Atunci cand iti cumperi un telefon mobil, multe dintre aceste aplicatii vin pre-instalate si pot fi foarte greu de indepartat, de pe device-ul tau.

Exista cate o aplicatie pentru fiecare lucru la care te-ai putea gandi ca poate fi facut cu smartphone-ul, dar fiecare download (descarcare) inseamna mai putin spatiu in memoria telefonului. Multe aplicatii native au utilizari specifice (calculator, alarma, sound recorder, etc.), desi ocupa spatiu destul de mult si au nevoie de conexiune la internet pentru a functiona corespunator.

Daca esti un developer, lucrurile devin si mai ciudate. Nu poti pur si simplu sa proiectezi o aplicatie si sa ii dai drumul pe internet. Prima data, trebuie sa obtii anumite aprobari ale pietei, lucru destul de dificil si care poate costa destul de mult.

Daca iti doresti ca aplicatia ta sa fie disponibila pentru un numar cat mai mare de persoane si pentru mai multe sisteme de operare (iOS, Android, Firefox OS sau Windows Mobile), trebuie sa lansezi versiuni separate ale acestei aplicatii, ce vor include aprobarile pietei (pentru fiecare versiune in parte).

Problemele inerente.

Desi aplicatiile mobile native sunt folositoare pentru majoritatea dintre noi, exista si dezavantaje majore. Pentru developeri, reprezinta programe nu tocmai usor de conceput – daca skill-urile tale se invart in jurul HTML, CSS si Javascript, nu-ti va fi foarte usor sa concepi o astfel de aplicatie.

Sunt si dificil de lansat pe piata, deoare au nevoie de licente, care costa bani. Sunt dificil de suportat deoarece pot exista mai multe versiuni ale unei singure aplicatii, aparand astfel incompatibilitati intre device-uri si platforme.

Ca user iPhone, am gasit de nenumarate ori aplicatii excelente, pe care as fi dorit sa le instalez pe smartphone-ul meu, dar care din pacate erau concepute doar pentru iOS sau alt sistem de operare. Asta este o problema destul de frustranta, desi este cea mai mica dintre probleme.

Utilizatorii se confrunta in general cu probleme la instalare, din cauza limitarilor latimii de banda (bandwith), a marimii aplicatiilor si a upgrade-urilor ridicol de frecvente, unele fara un sens declarat. De cate ori a trebuit sa dezinstalezi o aplicatie, doar pentru a-i face loc uneia mai noi? Cred ca de foarte multe ori.

Acesta este un dezavantaj major al aplicatiilor pentru device-uri mobile dar developerii continua sa creeze astfel de aplicatii, utilizatorii continua sa le descarce, desi toata lumea se plange de ele. O posibila solutie care se intrevede in viitor, sunt aplicatiile web – mult mai bine concepute si care ocupa mai putin spatiu in memorie.

0 Shares
You May Also Like