Aspecte esentiale ale planului de afaceri

0 Shares
0
0
0

Aspecte esentiale ale planului de afaceri
La ora actuala este profitabil de multe ori sa cumparam afaceri. Multe firme dau faliment si le putem cumpara cu un pret bun, urmand ca mai apoi sa investim in ele pentru a le dezvolta. Vedem des cladiri care sunt detonate, urmand ca in locul lor sa se contruiasca altele mai noi, mai mari, mai impunatoare.

Cand se iveste o anumita oportunitate este bine sa cumparam afaceri si sa profitam de ofertele care apar. O serie de oferte poti vedea pe site-ul http://afaceri-proprietati.com/vindem-proprietati-imobiliare/ . O afacere insa, nu poate incepe fara un plan de afaceri bine structurat.[adsenseyu1]

Pentru un plan de afaceri nu exista o structura standard, insa sunt anumite elemente care se regasesc in marea majoritate dintre planuri. Orice plan de afaceri trebuie sa contina o sinteza. In sinteza este prezentata pe scurt firma, sunt prezentate produsele, serviciile, piata, avantajele concurentei, profitul firmei sau echipa de manageri.

Dupa sinteza, incepe prezentarea intreprinderii. In prezentare sunt atinse puncte esentiale, cum ar fi profilul firmei, un scurt istoric si regimul juridic al firmei, astfel incat sa creeze o imagine de ansamblu.

Urmatoarea sectiune a planului de afaceri se poate referi la produsele si serviciile pe care firma le da spre vanzare. Sunt prezentate natura si destinatia produselor intreprinderii, este descris modul in care acestea sunt fabricate, precum si faza in care acestea se afla referitor la ciclul de viata, dar si alte aspecte esentiale legate de procesul de productie.

Orice afacere trebuie sa aiba si un program de marketing, dar si un plan de vanzari. De ce? Pentru ca este important sa stim cui se adreseaza produsele pe care le vindem, ce concurenti avem si de ce sunt acestia capabili pentru a atrage cat mai multi clienti. Este important sa avem o buna strategie de marketing si sa stim cum sa ne facem o promovare cat mai buna pentru a avea un numar cat mai mare de clienti.

De asemenea, important este si planul de vanzari. Trebuie sa avem clar stabilite conditiile in care vindem produsele, care a fost situatia vanzarilor in trecut, care este in prezent, dar si ce ne dorim pe viitor. Acesta este cel mai important aspect, deoarece, daca vom sti sa ne vindem produsele, vom obtine un profit pe masura asteptarilor.

[adsenseyu1]

Acestea sunt o parte din elementele pe care trebuie sa le contina un plan de afaceri pentru a avea succes. Sunt insa si greseli in redactarea unui plan de afaceri. Acestea pot avea urmari grave pentru afacerea pe care o avem. Una dintre cele mai frecvente greseli apare in momentul in care avem convingerea ca planul de afaceri este afacerea propriu-zisa. Aceasta gandire este total gresita.

O alta greseala frecventa este utilizarea excesiva a cifrelor. De multe ori vrem sa supracontrolam anumite procese si utilizam cifrele in exces. Printre greseli se mai pot numara si supraevaluarea produselor, pentru ca ne plac prea mult, elaborarea unui plan de afaceri prea mare sau prea mic, subestimarea costurilor sau o sinteza care nu reflecta elementele esentiale.

Planul de afaceri este esential pentru orice persoana care se ocupa de anumite afaceri si trebuie facut cu grija si responsabilitate.


Alte stiri actuale :

1. Radu Mazăre şi omul de afaceri care i-ar fi dat mită 175.000 de euro, cercetaţi în libertate
2. Vizită de afaceri din Macedonia, la CCI Braşov
3. Fiscalitatea si legalitatea cu care se confrunta mediul de afaceri din Romania
4. Ai o idee de afaceri? Statul îți dă BANI ca să o începi
5. Cele mai mari greşeli pe care le fac antreprenorii români în afaceri
6. A țepuit statul cu 4 milioane lei din afaceri cu carne
7. Tinerii timisoreni isi deschid tot mai multe afaceri

0 Shares
You May Also Like